5. listopad 2011. (srijeda) - 20. listopad (četvrtak)
Petar HranuelliIzložba skulptura i crteža Petra Hranuellija otvara se u riječkoj Galeriji Bruketa 2 u srijedu, 5. listopada s početkom u 19 sati. Izložba je otvorena do 20. listopada.

"...Snage izraza kod izloženih skulptura ni danas se ne odriče ničega. Tu se ne sluti nikakav bijeg, ne želi se biti drugdje. Dapače, one potenciraju sve veze i odnose koji se stječu rođenjem i uvode nas u vječnu zagonetku našeg vlastitog položaja u svijetu. U tome i jest vrijednost predstavljenog nesputanog srca života kojim nas umjetnik podsjeća na mladost svijeta, na radost koju izmiče tome da ono zauvijek bude ugušeno smrtnim krikom, zazivajući produženje značenja koje je odmaklo od toga da se zasniva na neodređenošću figure. Karakter izraza tu odbacuje svaku konfuziju težeći jednostavnosti i prikazujući ženu u nijansama onog mentalnog pejzaža koji je dalek od nespokojstva i neurozama modernih psihologiziranih prizora. Ujedno, naglašeni dojam slavljenja začudno stoji okrunjen misterijem rođenja ali analogijom zemlje i neba, utjelovljen u ovim kamenim gospodaricama života i zavjetnim simbolima naravnih vjerovanja kao svojevrsne predodžbe psihičke obnove svih ljudskih energija..."

Petar Hranuelli rođen je 27. 12. 1975.g. u Supetru na otoku Braču. 1994.g. završio srednju Klesarsku školu u Pučišća. Do 1994. živio u Postirama na otoku Braču. Od 1994.g. živi i radi u Zagrebu. Bavi se profesionalno restauracijom kamena, kiparstvom i slikarstvom. Od 2005.g. član je HULU-Split, a od 2006.g. član je HDLU-Zagreb. Izlagao je na više skupnih i nekoliko samostalnih izložbi.

Petar Hranuelli se profesionalno bavi restauracijom kamena, kiparstvom i slikarstvom.. Samostalno je izlagao u Postirama, Zagrebu, Zaprešiću, Dubrovniku, Splitu,... Skupno izlagao u Postirama, Zagrebu, Sv. Martinu pod Okićem, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Splitu, Dubrovniku, Vinkovcima, Gospiću, Rjeci, Sisku, Zadru, Velikoj Gorici, Osijeku,Brežice,...