Avenida Brasil

Avenida Brasil
u boji televizijska serija, Brazil, 2012, 53 minuta

redatelj: Ricardo Waddington, José Luiz Villamarin, Amora Mautner, Thiago Teitelroit, Paulo Silvestrini, Gustavo Fernández, André Câmara
scenarist: Joăo Emanuel Carneiro, Tereza Falc~ao, Alessandro Marson, Luciana Pessanha, Antonio Prata, Márcia Prates
skladatelj: Eduardo Queiroz
montažer: Marcos Pereira Lisboa

uloge: 
Débora Falabella (Nina Hernandez)
Adriana Esteves (Carminha)
Murilo Benício (Jorge 'Tufao' Araújo)
Caua Reymond (Patata)
Marcello Novaes (Maxwell Oliveira)
Eliane Giardini (Muricy Araújo)
Marcos Caruso (Leleco Araújo)
Letícia Isnard (Ivana Araújo)
S osvetom u mislima i ljubavi u srcu, ponižena djevojka potražit će pravdu i pronaći svoju prvu ljubav. No je li ljubav uvijek jača od mržnje?

Snažna i potresna priča o odbačenoj i posramljenoj djevojci u potrazi za osvetom. Lijepa Nina, pravim imenom Rita (Mel Maia / Débora Falabella), nikada neće zaboraviti što je maćeha Carminha (Adriana Esteves) učinila nakon sumnjive smrti njezinog voljenog oca Genesija (Tony Ramos). Postavši udovicom, Carminha je uz pomoć dugogodišnjeg ljubavnika Maxa (Marcello Novaes) otjerala malenu Ritu da živi na odlagalištu otpada kako im ne bi ugrozila planove da se obogate. Pod opaskom strogog i okrutnog Nila, Rita je bila primorana raditi teške fizičke poslove na odlagalištu smeća, dok je slobodno vrijeme provodila uz najboljeg prijatelja Batatu (Eduardo Simoes / Caua Reymond). S vremenom Ritu posvoji bogata obitelj iz Argentine koja joj nadjene novo ime - Nina, a Carminha se ponovno uda, i to za bivšeg nogometaša Tufoa (Murilo Benicio), te unatoč tome nastavi ljubovati s Maxom, da bi potom zajedno s Tufaom posvojila malenog Batatu, inače svog biološkog sina, i nadjenula mu novo ime, Jorginho. Nakon dvanaest godina Nina je odrasla u lijepu ženu i odličnu kuharicu, te napokon isplanirala kako se osvetiti onima koji su je najviše povrijedili. Vraća se u Brazil i zapošljava kao glavna kuharica u Carminhinoj kući, nesvjesna da će i sama patiti zbog mržnje koju osjeća prema njoj. Jedino što povezuje maćehu i pokćerku je Ninina ljubav prema Jorginhu, dječaku s odlagališta i Nininoj, odnosno Ritinoj prvoj ljubavi iz djetinjstva. Nina će se morati suočiti sa svojom prošlošću i naučiti kontrolirati žeđ za osvetom jer bi je svaki nepromišljeni postupak mogao doći Jorginhove naklonosti, ali i vlastitog dostojanstva.


Sezone210793


Linkovi:
IMDb